Știți care este cel mai discutat subiect după ce trec sărbătorile de iarnă? Vacanța de Paște și cea de vară. Cred că ne vine cumva greu să ieșim din starea de vacanță și atunci ne gândim deja la următoarea. Și asta nu este rău deloc pentru că uite așa te organizezi și îți cumperi vacanța pentru vară din timp, chiar și la jumătate de preț. Asta dacă știi cât de cât perioada dorită. Așadar, dacă vrei să fii pregătit pentru atunci când va lovi căldura ți-am lăsat mai jos câteva destinații de vacanță ideale pentru 2019.

Spania

Capitala muzicii și a dansului pe timp de vară o regăsim ca fiind Ibiza. Pentru cei cu buget redus care nu vor să spargă o bancă pe o vacanță frumoasă, am găsit oferte la 200 de euro, la hoteluri de două și trei stele. Bineînțeles că trebuie să găsești și oferta cea mai avantajoasă pentru tine. Doar nu vei plăti același preț la trei stele, pentru un hotel sau apartament de două. Ofertele peste care am dat sunt pentru începutul lunii iulie, când cocktail-urile merg cel mai bine. Dacă alegi să stai în San Antonio ori Platja d’en Bossa, îți recomand să te relaxezi ulterior la centrul de yoga Hot Yoga Ibiza pe care îl vei găsi pe strada Carrer de l’Arquebisbe. Sfatul meu este să faci o programare în avans pentru câteva sesiuni. Pe lânga asta, de ce să nu iei o bicicletă și să începi să explorezi insula. Cluburile oricum le vei vizita noaptea. 

Croația

Dacă hotelurile nu sunt pe placul tău și vrei ceva să îți aducă aminte de o casă, poți încerca un Bed and Breakfast în Dubrovnik. Pensiune, cum am spune noi. Pentru 200 de euro, poți sta liniștit în orașul din sudul Croației timp de șapte nopți. Ori poate vrei să aduci o persoană specială alături de tine. În acest caz prețul se dublează.

Vă recomand să explorați fiecare metru pătrat a acestui oraș. Primul lucru pe l-aș face este să merg cu telecabina, fiindcă oferă niște priveliști extraordinare. De asemenea, celebritățile vin foarte des acolo, deci încălziți-vă brațul de selfie înainte. Poate se întorc actorii din Game of Thrones, fiindcă parte din anumite episoade au fost filmate acolo. Dar nu numai ei, fiindcă și Star Wars: Episodul 8 a avut câteva scene filmate aici. Nu mai spun de plaje și că trebuie neaparat excursii cât mai dese cu barca pe insulele izolate din zonă.

Muntenegru

Image result for montenegro coast

Al nostru Prinț al Prețului Corect, Răzvan Clineanu, a fost astă vară în Muntenegru și ne-a relatat că zona este superbă. Așa că următorea recomandare vine direct la recomandarea sa. Orașul Budva este o destinaţie turisticǎ potrivită pentru toate categoriile de vârstă. Indiferent că ești burlac, căsătorit, cu sau fără copii, ori vrei să îi trimiți pe ai tăi într-o vacanță pe care nu o vor uita prea curând. Peisajele te vor surprinde și unele te vor face să uiți de mediul gri urban în care trăim cu toții. Budva este cunoscut ca fiind un oraș nou, modern, cu spații verzi deschise și cu bulevardele pline de viață. Prețurile variază între 100 de euro și peste 1000 de euro, în funcție de preferințele fiecăruia. Ce veți observa totuși, este faptul că multe locuri sunt deja rezervate. Deci aș urgenta puțin planurile.

Albania

Image result for tirana albania

Următoarea destinație pe care am ales-o este Albania. Anume capitala sa, Tirana. Nu este cunoscută pentru cultura culinară pe care o are, dar vacanțele nu trebuie neapărat să însemne all-inclusive. Tirana este cunoscută pentru locurile unde te poți bucura liniștit de cafeaua bună pe care o are orașul de oferit, pe lângă multe alte puncte de atracție. Precum piața Skanderbeg, unde vei găsi o statuie în stilul celei din Iași cu Ștefan cel Mare. Din păcate, pe a noastră a făcut-o un străin și se presupune că nu arată deloc ca Ștefan cel Mare.

Mai mult decât atât puteți vizita piramida abandonată din beton pe care fiica fostului dictator Enver Hoxha, a creat-o ca un muzeu pentru el. În cazul în care cafeaua, piața centrală, parcurile ori clădirile abandonate cu istorie bogată sunt pe gusturile tale, atunci îți poți încărca Instagramul cu poze fiindcă viața de noapte este excelentă în Tirana. Prețurile pornesc în jurul sumei de 400 de RON și de acolo depinde numai de voi.

Portugalia

Algarve este ultima noastră destinație. Am ales-o fiindcă șansele sunt că dacă ai mai fost în Portugalia, deja ai vizitat Lisabona. Dacă adineori experiența culinară poate lasă de dorit, aici cu siguranța vei găsi meniurile îmbelșugate. Mai ales dacă îți place codul. Fiindcă portughezii mânâncă chiar de trei ori pe săptămâna așa ceva. După masă vă recomand Pasteis de Belem, desertul lor național. Sunt o nebunie.

Image result for ria formosa

Indiferent unde ai găsit cazare, o vizită la plajele renumite din Albufeira trebuiesc neapărat trecută pe listă. Acest fost sat pescăresc acum este una dintre cele mai frumoase și populate atracții turistice pe care le poți vedea. Tot la capitolul vizite, trebuie să îți pui ceva la pachet și să vizitezi parcul natural Ria Formosa. Se întinde peste 60 de kilometri de-a lungul coastei și îți va răpi suflul. După, vă recomand să degustați puțin vin în oricare dintre locațiile Lagoa, Portimão, Tavira sau Lagos. Prețurile variază în funcție de perioadă, deci aș sugera o plănuire bine pusă la punct.

Tineți minte, prețurile diferă în funcție de perioada în care le cumpărați și site-urile pe care le accesați. Bineînțeles, unele agenții de turism vor încerca să profite de pe urma unor clienți, așa că vă sugerez să puneți peste o sută de întrebări și să citiți foarte bine contractele. În rest vă urez o iarna blândă și să vă găsiți vacanța pe care o meritați.

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.