Sunt femeie și port zilnic o geantă. Nu intră în categoria armelor albe, dar am în ea strictul necear… și ceva în plus. Nu te plictisesc acum cu lista obiectelor pe care le am în permanență cu mine, oricât de mică ar fi geanta, ci îți spun doar că e posibil să îndeși mai multe lucruri într-un troller dacă le împachetezi cum trebuie. Sigur, acum nu îți imagina că o să te învăț cum să înghesui mobila dintr-un apartament de trei camere într-o garsonieră din Berceni.

Astăzi te învăț cum să împachetezi eficient atunci când pleci într-o vacanță romantică alături de jumătatea ta, așadar nu ai tot trollerul doar pentru tine. Ba chiar partea de bagaj care îți revine ție este considerabil mai mică decât partea iubitei tale. Da, cam așa se întâmplă de obicei, și știu, nu este prea plăcut. Dar cine v-a ieși cu tine la o cină romantică îmbrăcată cochet și asortată. Cam cât de mândru vei fi atunci! Suficient cât să uiți că ai plecat cu trei tricouri de acasă. Prin urmare, acceptă-ți soarta și învață să folosești la maximum spațiul pe care îl ai la îndemână.

Înainte de toate, fă o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Desfă o bere și imaginează-ți că ești deja în vacanță. Cum ar decurge o zi? Cum te îmbraci și ce iei cu tine când ieși pe ușa camerei de hotel? Notează toate lucrurile de care crezi că ai nevoie. Află dacă la cazare găsești prosoape, aparat de călcat sau alte obiecte pe care nu mai trebuie să le cari cu tine. Ia în calcul lucrurile pe care le folosiți la comun, (poate fi vorba despre crema de plajă, gelul de duș ba chiar și prosopul, dacă duceți niște ani de relație în spate), dar și produsele pe care le folosești doar tu. Ca să îți fie mai ușor, împarte-le în 3-4 categorii: obiecte de îngrijire personală, gadget-uri și cabluri, haine și o categorie cu lucruri diverse, în funcție de destinație și de pasiunile tale.

Îngrijrire personală

În funcție de destinație, rutina ta de îngrijire personală s-ar putea modifica. Pe lângă gel de duș, deodorant și after shave, adaugă o cremă de față. Eventual una cu protecție solară. Poate și ceva produse pentru îngrijirea și aranjarea părului. Daaaar….înainte de plecare investește în recipiente din silicon de dimensiuni mici în care să pui toate aceste produse. Nu doar că te ajută să economisești spațiu prețios, dar știi sigur că nu rămâi fără ele la check-in pentru că ai depășit semnificativ cantitatea de lichide permisă în avion. Fă-ți o favoare și verifică bine condițiile companiei aeriene. Dacă va trebui să alegeți între șamponul tău și uleiul ei pentru cuticule, cred că știi unde se înclină balanța..

Gadget-uri

Dacă ești genul care pleacă în vacanță cu telefon, laptop, camere de filmat și alte echipamente, îți recomand să îți iei un rucsac separat bine compartimentat, pe care să îl ții drept bagaj de mână. Nu te zgârci, pentru că un rucsac de calitate va merge cu tine în vacanță poate mai mult timp decât femeia pe care o iubești. Plus că nu vrei să ajungi la destinație și să descoperi vreun ecran spart. Extra tip, nu uita acasă încărcătorul de la periuța de dinți electrică.

Haine

Ține cont de prognoza meteo și alege haine din materiale de calitate, eventual care nu se șifonează imediat. Limitează-te la piese de bază, care se pot combina ușor între ele. Nu uita nici de accesorii. Ceasul, ochelarii de soare, o șapcă sau o pălărie pot distrage atenția de la faptul că porți aceeași pereche de pantaloni toată săptămâna. Poartă pe drum cea mai voluminoasă pereche de încălțăminte, iar pe celelalte pune-le în bagaj, după ce le umpli cu șosete și alte mărunțișuri, ca să nu își piardă forma. Regula se aplică și la geci și jachete. Cea mai voluminoasă călătorește alături de tine, nu în troller. Rulează hainele cu grijă sau pune-le în pungi pe care apoi le videzi. Și iată cum ți-a rămas loc și pentru perechea aia mișto de pantofi pe care nu știi sigur dacă o vei purta sau nu, dar lasă să fie acolo.

Sfaturi esențiale

Alege un troller din materiale de calitate, care să reziste la șocuri. Oamenii care transportă bagajele în avion nu sunt cei mai delicați. Ține la îndemână portofelul cu acte, ca să nu scormonești după ele în criză de timp. Dacă iei bani cash la tine, ține-i în două locuri. Nu se știe niciodată cum rămâi fără portofel. Păstrează un schimb de haine în bagajul de mână, mai ales dacă ai escală. Știm cu toții un prieten căruia i-a fost rătăcit bagajul.

În final, nu uita să lași un pic de spațiu pentru cadouri sau alte lucruri pe care le cumperi din destinațiile instagramabile pe care le vizitezi. Verifică încă o dată banii și pașaportul și.. Vacanță plăcută!

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.