Am observat, deseori, când oamenii iau masa în oraș, cum se limitează doar la o singură etichetă de vin. Putem oare să asociem fiecărui fel de mâncare un tip diferit de vin, fără să ne doară capul a doua zi?

Oliver Bauer, vinificator și gurmand desăvârșit, ne-a făcut o mică introducere în lumea wine pairing-ului. Am discutat împreună despre cele mai potrivite asocieri dintre licoarea bahică și diverse preparate tradiționale, asocieri menite să ridice ambele științe la rang de artă.

Vin roșu la prânz? Temperatura optimă de servire? Icre și spumant? Tanin? Aciditate? Babic de casă? Cola în vin? Discuția începe nu prin a întreba care este cel mai bun vin, ci mai degrabă care este cea mai bună asociere. Vă invit să descoperim împreună interacțiunea dintre texturi și arome pentru o experiență culinară desăvârșită.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

Mulțumim Alina Iancu, ReVino.ro

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.