Pentru mine zborul a devenit rutină. Ajung cu două ore înainte de decolare în aeroport. Îmi descarc câteva episoade din serialele pe care le urmăresc, câteva podcasturi, îmi iau un sandwich și aștept cuminte să luăm altitudine. Două-trei ore mai târziu sunt în celălalt capăt al Europei pentru vreun test auto. E aproape ca-n autobuz, doar că merge aerul condiționat și primești gratuit apă sau suc.

Însă, chiar înainte de BIAS, cei de la Aeroclubul României ne-au primit la o sesiune de antrenament. Am zburat într-un Zlin 142 care are vreo 20-30 de cai putere în plus față de Speedcar GT1000 cu care concurez în CNVC. Doar că Zlin-ul poate să facă tonouri și să pice în gol intenționat și încă are rezerve fantastice de putere. E incredibil de ușor de manevrat, chiar dacă pare fragil.

Pilot mi-a fost George Buză, unul dintre cei mai buni acrobați aerieni din țara noastră. M-a trecut prin toate stările posibile, de la extaz la regret instant că m-am suit în avion, deși el nici măcar nu s-a încordat. El mi-a arătat cealaltă față a zborului. Suficient cât să mă facă să simt dependență. Și i-am promis că o să fac și eu o urcare cu el la Coastă.

Cei de la Aeroclubul României vor zbura pe 27 iulie deasupra Bucureștiului pentru Bucharest International Air Show. Au pregătit o serie întreagă de acrobații la înălțime cu avioane ultra-ușoare. Și ne promit un spectacol pe care o să-l ținem minte. La mine e imprimat deja în sânge, deși am trăit pe viu doar 1% din ce vor face în Băneasa.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.