Volvo V60 Plug-in Hybrid. Un mutant de mașină care are deja 4 ani de când e pe piață. Și, ce mutant curajos. Și cât de mult s-a schimbat piața de electrice în doar patru ani. Am sărit de la 200 de kilometri autonomie la aproape 600 de la mărci necunoscute precum KIA.

Și aici apare problema electricelor. Evoluează atât de repede încât riști să ajungi ”depășit” la un an după ce-ți cumperi mașina. Pe de altă parte, în tot acest scenariu poți să vezi și partea plină a paharului. Dacă vrei să sari gardul dincolo, în lumea electricelor o poți face acum mai ieftin ca oricând cu mașini, ai ghicit, rulate…

Iată exemplul acestui Volvo V60. Are deja cu mult peste 100.000 de kilometri însă bateria e la 90% din capacitate. Motorul e mult mai sănătos decât unul similar de pe un Volvo obișnuit. E mult mai puțin muncit și nu se ocupă de el să ducă greul caroseriei.

Și dacă ești atent cu mașina asta, o să poți să parcurgi drumurile zilnice cu consumuri mai mici de 3%. Contează distanța pe care o parcurgi zi de zi și dacă ai și prize la îndemână. Că d-asta îi spune Plug-in Hybrid.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Salut, abia așteptam un review cu mașina asta. Am deja un prius 3 și știu ce înseamnă o hibridă. Mai dețin o a doua masina, un Volvo V50 diesel pe care intenționez să o schimb(George, chiar nu e chicioasa). Și tot urmăream tutoriale pe site uri de afară. Bine venit și ăsta și mulțumesc. Recomand Volvo for life si o hibridă pentru liniștea pe care ți o ofera. In concluzie, o să mă uit foarte atent după un v60 plug in. Zi buna și la multi ani!

  2. 2

    Buna ziua.

    Fiind un diesel-hybrid, poate intra in orasele din Germania unde este interzis diesel-ul?

    Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.