Mi se pare spectaculos că-ți poți lua o mașină de familie cu 4 turbine. Sunt opțiuni limitate pe piață pentru așa ceva. Fie îți iei un Bugati Chiron, fie sari la un M50d. Diferență de vreo 2 milioane și uite cum BMW X5 ajunge un chilipr la doar 120.000Euro. Motorul de 3 litri este absolut fantastic. Și nu plecările de pe loc sunt spectaculoase ci reprizele. De la 30 la 80 km/h pe oră se simte ca și cum te-ai teleporta câte 50 de metri.

Noul X5 e mai mare și mai confortabil. Nu simt ca pe o revoluție de la vechiul model ci mai degrabă ca o rafinare a ceea ce era foarte bun deja. Materialele folosite sunt excepționale iar dacă optezi pentru BMW Individual, interiorul se simte mai degrabă parte segmentul Luxury. Ca niciodată, de-acum există o libertate mai mare de personalizare a mașinii, șansele să găsești două X5 la fel sunt minime.

Valabil și pentru restul mașinii. Suspensie pneumatică, jante de 22, direcție integrală, diferențial pentru puntea spate, ba chiar și anvelope de off-road sau protecție sub mașină.

Revenind la condus, X5 se simte mai închegat ca oricând. Chiar și-n varianta ”sport”, M50d, X5 este foarte confortabil. Suspensia, chiar și în cea mai rigidă setare răspunde impecabil iar ruliul este minim. Setarea suspensiei și răspunsul prompt al motorului te fac să uiți foarte ușor că ești într-un SUV de peste două tone. Așadar, o să schimbi anvelopele des dacă te crezi Speedy Gonzales pe steroizi.

BMW X5 este SUV-ul perfect, dacă ești în căutarea acestui gen de mașină. Dar nu e o revoluție, cum de altfel nu promite nici concurența.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.