De ce ți-ai cumpăra Kia Stonic. Și nu pot întreb ca pe un reproș la Kia Stonic, ci încerc să înțeleg motivele pentru care un mini-crossover se vinde atât de bine. Deja nu mai e nicio îndoială că cei de la Hyundai/Kia au învățat să facă mașini. Dacă modele Hyundai sunt cele orientate spre confort, Kia caută clienți tineri. Sunt cei care vor mașini distractive la condus, cu sisteme de sonorizare care să bubuie, culori țipătoare și design de revistă.

Iar aici se încadrează tânărul Stonic. Șasiu remarcabil pentru o mașină “sort-off crossover“, foarte arătoasă (pentru asta a primit și premiu Red Dot Design Award), bluetooth pentru muzică nelimitată de pe Spotify și un motoraș sprinten și economic (la drum lung) de 120 de cai-putere.

În rest, nu prea înțeleg care-i rostul pe lume al acestei mașini. Arată a crossover dar… Știi, faptul că porți un tricou cu LAPD nu te face polițist. Și nici badge-ul IPA de pe bord nu te lasă să parchezi pe locul de parcare rezervat celor cu probleme. Mașina asta e ca un smartphone, o cumperi doar pentru cum arată, apoi tehnologie și undeva jos de tot în listă motorul și cutia. Pentru cei tineri, mașina trebuie să fie ca un telefon mobil. Să arate bine și să reziste. Pentru asta ai cei șapte ani de garanție. Îți explicăm mai multe în testul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.