Sorento este cel mai mare SUV al companiei pe care Kia îl vinde încă din 2002. Cu acest model și-au stabilit imaginea de mașină mare, fiabilă, pe care te poți baza atât la drum lung cât și în offroad. Ah, și mai este și accesibilă în comparație cu ce mai găsești la această dimensiune și dotări. Mult mai accesibilă. De la ultimele două modele s-au schimbat însă câteva lucruri, mai ales la capitolul aspect exterior, interior și dotări. A devenit astfel un SUV mare, confortabil și foarte, foarte spațios. Am făcut un drum mai lung cu el, până la Cluj și înapoi, iar pasagerii din spate s-au simțit regește pe bancheta care se rabatează individual. La un moment dat dormeau toți în mașină. M-au lăsat singur, fără copilot, fără ghid, doar cu playlist-ul meu de drum lung.

Apropo, este un SUV cu șapte locuri la nevoie. Scaunele din spate se rabatează în portbagaj și astfel mai poți introduce ori bagaje, ori prieteni aflați la ananghie. De menționat că pentru un adult, sau doi, la drum lung scaunele din spate vor părea puțin înghesuite. Pentru doi copii va fi perfect, deși nu am găsit prinderi IsoFix pe ele. Mi-a plăcut ca gândire modalitatea de deschidere a haionului. Dacă ai bagaje în mână și cheia în buzunar nu trebuie să faci dansul ploii într-un picior ca să se deschidă. Pur și simplu stai aproape de portbagaj și ea înțelege că nu mai ai nici o mână liberă și îți fac treaba.

La drum se simte foarte bine. E confortabilă, are scaune încălzite și ventilate pe față, pe spate doar încălzite. Cutia este automată, în opt trepte care nu smucește, și răspunde bine la pedala de accelerație. Apropo, este construită de ei, de concernul Kia-Hyundai și asta îmi place și mai mult.

Pe scurt cam atât, vă detaliez toată experiența mea în review-ul video de mai jos. Vizionare plăcută, și ca întotdeauna, nu uita să îl pui pe cel mai mare ecran pe care îl ai în casă :)

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

 1. 1

  80% din prezentarea oricarei masini pe site-ul vostru il arata pe….cel care face prezentarea !!!
  La o interventie anterioara (noul CLS), am criticat, sub o forma sau alta, aceeasi problema, dar vajnicul cerber – Radu – a sarit in sus sustinand ca „sa spunem multumesc si cu atat, ca inregistrarea a fost facuta cu oarece telefon, ca nu ati avut echipa si ca altii nu au nici atat”. Laudabila initiativa, laudabila si conduita colegiala, dar, chiar e greu sa prezentati masina ? Pentru a va da seama de cum arata o prezentare de-a voastra va rog sa faceti apel la un mic exercitiu: vizionati prezentarea fara sonor !!!
  Al vostru critic, dar loial
  Radulex

  • 2

   Am reținut doleanțele tale, de la prima intervenție și chiar îți mulțumim că ne urmărești și ne critici. Așa ne ajuți și n motivezi să fim mai buni :)

 2. 3

  Mie îmi place. Spre exemplu pe mine mă deranjeaza când mă uit la un review și nu îl vad pe cel care vorbește sau nu este o imagine bună. Vouă chiar nu am ce sa vă reproșez.

  Referitor la mașina, nu sunt mare fan dar cred că nu degeaba sunt tot mai apreciați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.