Inevitabil, așa-i? Tiguan-ul e frate-donator pentru un SUV mai mic, Ateca. Doar că e gândit din start pentru generația Power Rangers. Dedesubt e know-how nemțesc însă, tipic Seat, mașina arată de parcă sub capotă e vreun V10 TDI cu cine știe ce diferențial care poate să facă piure de cartofi din paella.

Ateca este un SUV compact, așadar, care trebuie să ia din vânzările foarte bune deja ale lui Qashqai, Kadjar, 3008 sau Sportage. Va lua și din clienții lui Tiguan dar aici e un win-win. Avantajul Ateca e și gama destul de mare de motoare. Din păcate, 2.0 TDI o să fie opțiunea de bază pentru mulți clienți. Eu m-aș îndrepta spre motorul de 1.4 TSI care e super-silențios în oraș. Pe acest motor poți să pui și tracțiune integrală, doar dacă ai nevoie. Cutia automată, DSG e un must-have. De la 25.000 Euro pleacă modelul de care îți spun eu acum. Pe listă, Seat propune și un Ateca cu motor de un litru. Pentru numele lui Dumnezeu și al clopotului de jumătate de milion de dolari, nu te uita la el. Fă un efort și ia măcar diesel-ul de 1.6.

Interiorul e… cum să zic, conservator. După cinci minute în mașină vei știi poziția fiecărui buton cu ochii închiși.

Te las acum cu testul nostru. Lasă-ne mai jos părerea ta despre Ateca.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

13 Comments

 1. 1
 2. 2
 3. 3
  • 4

   Fiecare firma a grupului VAG isi face singura softul…adica 1,8 TFSI de pe Audi A4 nu are acelasi soft ca 1.8 TSI de pe Passat sau Tiguan. E posibil ca din soft sa fie diferenta…daca chiar este o diferenta.

 4. 5

  George,

  Anul trecut,de Paste,ai pus pe site doua sau trei prezentari auto…anul asta,ai fost mai putin darnic-:).

  O Skoda Superb in viitorul apropiat,poate noua Octavia,noul Golf,un 3008?

  Multumesc anticipat.

  Salutari.

 5. 6

  Eu nu inteleg de ce motorizarea 1.6 TDI (cu performante decente) nu este oferita decat in versiunea de baza pe care nu poti sa pui mai nimic (cand vad manerele alea de plastic negru in 2017 parca mi se face greata)… Daca vrei o echipare mai de doamne’ajuta trebuie neaparat sa treci la motorizarile mai potente. Trist…

 6. 7

  Pro_ Preț mult mai bun decat Tiguan la o calitate acceptabilă.
  Contra ar fi interiorul care este destul de trist, prea clasic pentru 2017. Dar exteriorul este Auto Emocion

  • 8

   in Romania e bataie pe Ateca..comenzile date in martie 2017 se vor onora cel mai devreme in ian 2018.
   masina arata bine, dar se asteapta prea mult.
   As lua Ateca pt ca au si motorizari 4×2 . La Tiguan ai doar 1.4 TSI 125 CP cu tractiune 4×2, restul sunt 4×4 si eu nu am nevoie.

 7. 9

  Au rezolvat problemele de distributie la motorul de 1.4 TSI ? Eu personal am schimbat distributia de 2 ori in 80.000 km… Motor de 1.4 TSI 125 CP

  • 10

   ha, pai motorul acela nu se mai face de ani buni. S-a trecut la un nou motor 1,4 TSI, cu distributie pe curea scaldata in baie de ulei.
   Dar se renunta si la acesta, se trece la 1.5 TSI 130 CP si 150 CP.

 8. 11
 9. 12
 10. 13

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *