E prea târziu să încep să fac pe aici glume cu acest Talisman. Am petrecut suficient timp cu amândouă cât să fac diferența dintre ele până să ajung la scrisul de pe haion. Mașina în trei volume e pentru români… Sfântul Graal. Am copilărit și crescut în ele. Am învățat să conducem. Au fost cât o generală, liceu și facultate cu master. Am mers pe niște drumuri cu Dacia 1310 pe care britanicii nici măcar nu s-ar fi încumetat cu tot cu Land Rover-ul lor. Drumurile până la mare și munte, rulmenții spate blocați sunt iarăși amintiri pe care le iau cu mine. Ne-au cărat saci de ciment, castraveți și gogonele. Și sufragerii întregi.

De-asta, Sedanul a rămas în mintea noastră ca mașina perfectă. Ne ferim de aspectul mașinilor utilitare, iar eu încă mai aud gluma aia cu break-ul și pompele funebre… În 2017. La fel ca în restul Europei, SUV-urile au venit la noi în locul break-urilor, dar unii încă vor o mașină practică fără o gardă la sol mărită. Din fericire, variante sunt destule, mai ales în segmentul berlinelor compacte. Francezii de la Renault au venit cu un înlocuitor al lui Fluence care a preluat toate bunătățile din restul gamei odată cu întoarcerea la numele care a consacrat acest model.

Renault Megane Sedan are tot ce-i trebuie ca să fie pe placul românilor. Noi, deocamdată, avem o problemă cu mașinile noi, dar trecem și pe asta. Cu vreo 20.000 de Euro, îți poți cumpăra mașina asta cu tot cu o cutie automată cu dublu ambreiaj. E best-buy și vine cu vreo 230.000 kilometri mai puțin decât acel Audi A6 la care mulți visează. Există și-o variantă mai ieftină, cu cutie automată, la 19.200 de Euro, tot cu EDC, în echiparea ZEN.

Destule vorbe, e timpul să te las cu testul nostru, Renault Megane Sedan în varianta 1.5 dCi EDC.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

9 Comments

 1. 1
 2. 3
 3. 4
 4. 5
 5. 7
  • 8
   • 9

    Salut Sebastian,
    Am urmarit testul de 2 ori, in testul cu break-ul de 1.6 si 130CP este mentionat cat de cat un consum…
    Anyway, fuelly spune ~6.5 mediu, pentru cei care sunt interesati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *