Peugeot este primul producător din Europa care oferă o variantă electrică pentru un model de volum. Modelul de lance pentru electrificare este 208E. Dacă te duci în showroom-ul lor vei avea de ales între benzină, diesel și mașină electrică. Până atunci însă trebuie să lămurim și prețul care nu a fost încă anunțat.

Specificații

Peugeot 208e are 130 de cai putere și 340 de kilometri autonomie în standard WLTP. Și dacă ajungi la 300 de kilometri la mers normal ar trebui să fie mai mult decât perfect. Pe hârtie stă cel puțin la fel de bine ca un Renault Zoe sau Nissan Leaf dar îmi pun speranța că poate să vină cu un preț mai bun.

Merită?

Da. Cu prima de la stat nu ar trebui să existe discuție pe care s-o alegi dintre cele trei. La cele mai multe electrice bateria înseamnă cam 40% din prețul de achiziție. O să fie o mașină bine dotată din pachetul de bază și poate să satisfacă orice nevoie. Să nu uităm că distanța medie de navetă în Europa e de 60 de kilometri, așadar poate să ducă cu brio orice drum până la serviciu cu tot cu ocolul spre școală.

Încărcarea

Nu te stresa cu Peugeot 208e. Avem foarte multe prize fast-charge prin marile orașe și poți să ajungi de la București la Cluj cu o singură oprire de încărcare la jumătatea drumului. Se va încărca până la 80% în mai puțin de 30 de minute.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Am crezut că este doar o impresie dar văd că se confirmă, nu mai comentează nimeni pe aici și voi nici măcar nu mai validați comentariile… păcat. Vă spun și eu ADIO și sper ca măcar să aveți oameni care să deschidă această rubrica. Numai bine

    • 2

      Well, ești singurul ca re a comentat momentan la acest articol. Mulți comentează direct pe YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.