Mică, încăpățânată și pe piață deja de 6 ani. Peugeot 208 ne readuce aminte de ce francezii sunt atât de pricepuți la mașini mici. Au șters semi-eșecul 207 și au regândit complet urmașul. Așa se face că Peugeot 208 e mai mic și mai încăpător decât 207.

Arată îndrăzneț, așa cum ne-am obișnuit cu orice mașinuță Made in France.  Nu există nicio linie dreaptă în faruri, grila supradimensionată, iar spatele pare luat de pe altă mașină. Dar, pachetul e în continuare fresh și deloc plictisitor pentru o mașină care-și așteaptă succesorul.

Ador interiorul pentru că e la fel de îndrăzneț. Cât mașina e pe loc poți să uiți de funcționalitate și ergonomie. i-Cockpit e despre futurism, cu instrumentarul de bord montat în partea de sus, vizibil doar peste volan dar și un ecran similar unei tablete pe care poți să vezi harta de navigație, tot ce ține de multimedia dar și Apple CarPlay. Din momentul în care te sui la volan, o să vezi că trebuie să sacrifici un pic din confortul de la volan ca să poți să vezi fără probleme cu ce viteză circuli.

Nu e ca și cum o să depășești viteza legală prea des. Peugeot 208 e mai puțin despre condusul rapid ci mai degrabă despre confort. Suspensia și direcția moi, ruliul te fac un șofer responsabil. Dacă vrei senzații tari te uiți la Ford Fiesta. Dacă vrei ergonomie exemplară, există Polo. 208 e aparte și-și merită renumele din clasa subcompactelor.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.