Mitsubishi Eclipse Cross aduce întoarcerea acestui nume în gama japonezilor după o absență îndelungată. Spre deosebire de așteptărilor fanilor seriei Fast and Furious și Need For Speed, Eclipse nu mai este ce era. Niponii l-au transformat în SUV, iar acest lucru este semnalizat prin adăugarea particulei ”cross” la numele său. Mai mult decât atât, l-au dezvelit public odată cu eclipsa de soare care a fost vizibilă doar din Statele Unite ale Americii.

În comparație cu ASX, vorbim despre un salt care ne lasă impresia a două generații de mașini între cele două modele, iar asta se vede și în materie de tehnologie. Eclipse Cross stă între ASX și Outlander în gama Mitsubishi, semn că japonezii s-au prins că pot să strecoare din ce în ce mai multe modele între segmentele tradiționale. Acest lucru este posibil deoarece cumpărătorii vor din ce în ce mai multe SUV-uri, iar fiecare om are nevoi diferite, la care producătorii de automobile răspund prin SUV-uri de dimensiuni diferite.

Într-un fel, Eclipse Cross este un salt semnificativ pentru Mitsubishi, însă unii ar putea să nu fie tocmai încântați de aspectul său exterior. Chiar și așa, tot arată mai bine decât ASX, însă nu este regina frumuseții în segment. Este normal, până la un punct, dar parcă ne doare puțin sufletul când ne gândim că Mitsubishi a renunțat la Lancer Evolution și îi ține locul cu fel și fel de crossovere.

Pe piața din România, Eclipse Cross pleacă de la 25.573 euro cu TVA inclus. Cea mai ieftină variantă cu tracțiune integrală pleacă de la 28.798 euro, iar toate versiunile cu 4×4 din gama Eclipse Cross vin cu o transmisie automată. Vorbim despre o unitate CVT, nu una cu un convertor de cuplu sau cu două ambreiaje.

Singura motorizare oferită în gamă este un motor 1.5 Turbo de 163 CP și 250 Nm, fără alternative diesel sau hibride. Cei de la Mitsubishi au dat lovitura în Europa cu Outlander PHEV, un model care a depășit 100.000 de unități vândute, însă nu au replicat încă rețeta asta și în segmentul lui Eclipse Cross. Destulă vorbă, te invit să urmărești testul nostru.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

9 Comments

 1. 1

  Salut, chiar mă întrebam dacă mai postați ceva… despre mașini. Nu înțeleg de ce faceți test drive cu mașini ” exotice” când lumea cere cu totul altceva ? Un exemplu care îmi vine acum în minte este noul Duster pe care mulți doresc să îl vadă prezentat de voi și multe alte mașini mai pământene… părerea publicului nu contează pentru voi ? Mașina prezentată este ok dar volumul vânzărilor la noi cred că o să fie foarte redus. Numai bine

  • 2

   Salut, Marius.
   Da, vom testa și noul Duster. E destul de lungă coada și avem și noi un loc acolo. Puțină răbdare, te rugăm.
   Cât despre modelele acestea pe care le consideri ”exotice”, le testăm acum pentru cei care sunt curioși să afle cum sunt, chiar dacă previziunile lor de vănzări nu sunt comparabile cu cele ale autovehiculelor de volum.
   Mulțumim pentru mesaj!

 2. 3

  Și de ce doar un review în aproape două luni, citesc în paralel și alte publicații online de genul vostru care nu știu cum sa publice știri despre ultimele noutăți, drive test cu ultimele mașini apărute, noutăți de la și despre saloane auto… etc… îmi aduc aminte ca informațiile de la ultimul salon auto au lipsit cu desăvârșire de la voi, ați pus ceva la distanță ca și timp dar cu puține informații. Îl urmăresc pe George și Cavaleria.ro încă de la începuturi dar ritmul actual cel puțin la rubrica AUTO este foarte slab

  • 4

   A fost o perioadă ceva mai aglomerată din alte puncte de vedere și am avut o mică pauză în materie de programări de mașini de test. Lucrăm la asta și vom avea materiale mai multe în viitorul apropiat. Mulțumim pentru înțelegere!

 3. 5

  Între un Nissan Qashqai si acest model, ce alegere ați face? Ma refer strict la parte de confort/tehnologie, motorizarile practic nu exista pentru Mitsubishi. Mie personal, îmi place mai mult Qashqai.

  • 6

   Salut, Mihai.
   S-ar putea să fi mai potrivit Qashqai pentru tine în condițiile acestea. Mergi să le vezi pe amândouă în showroom și după aceea vei ști sigur.
   Baftă!

 4. 7

  Salut. De ce nu faceti teste si cu modele mai vechi in urma cu o generatie ? de ex golf 6 . Ar fi de mare ajutor sa vad un astfel de test ( pt ca il faceti bine ) , pt toti romanii care nu isi permit o masina noua – la ce salarii avem in tara asta probabil sunt multi in cautare de modele mai vechi

  • 8

   Salut, Gabriel.
   De obicei nu testăm modele mai vechi deoarece ar însemna să împrumutăm mașini de la persoane fizice, nu de la importatorii auto. Noi ne concentrăm să oferim review-uri pentru modelele pe care le poți cumpăra din showroom, nu pentru cele de pe piața second-hand. Înțelegem ce ne ceri și ce îți dorești, dar nu avem încă o soluție pentru asemenea materiale. Mulțumim!

 5. 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.