Mercedes-Benz E350e este propunerea mărcii din Stuttgart pe nișa hibrizilor plug-in din segmentul mare. Ni se promit multe, dar rezultatele din testele NEDC, adică un consum mixt de doar 2.1 litri la sută, sunt posibile doar cu bateria sistemului hibrid încărcată la maximum și cu o atenție deosebită. Însă, magia se termină la fel de repede ca în Cenușăreasa. Nu ține până la miezul nopții, ci doar câtă vreme au acumulatorii energie suficientă pentru a susține modul hibrid.

Odată ce energia a ajuns la limita inferioară sau accelerația a fost apăsată cu sete, consumul de carburant nu mai este la fel de redus precum cifrele anunțate. Sigur, scenariul acesta se tot repetă și îl văd de când testez mașini. Cifrele anunțate la testele NEDC sunt greu de atins în viața reală, iar asta se simte și la hibrizii plug-in. Vestea bună este că avem un nou standard de măsurare a consumului de carburant, numit WLTP, despre care ți-am povestit aici. Acest standard ar putea fi mai bun pentru evaluarea performanțelor unei mașini noi în materie de economie de carburant, dar numai modelele omologate după 1 septembrie 2018 își afișează valorile de consum de carburant și emisii în funcție de normele WLTP.

Să revenim la modelul testat. Vorbim despre o versiune hibridă plug-in a lui E-Class, care vine cu un propulsor de 2.0 litri și cu asistența unui motor electric. Unitatea cu ardere internă oferă 211 CP și 350 Nm, în timp ce motorul electric furnizează 82 CP și 340 Nm. Ansamblul hibrid este evaluat la 293 CP, dar nu se simte a mașină cu aproape 300 de cai putere.

Chiar și așa, E350e nu este făcut să alerge între semafoare sau pe serpentine, ci pentru a oferi un consum redus în anumite condiții și cu o experiență premium la pachet. Noul E-Class se achită de această sarcină cu brio, însă este cu adevărat economic doar pentru cei care au la dispoziție o priză de încărcare acasă și pot alimenta bateriile seară de seară. Dacă ai o navetă de până în 30 de kilometri, lucrurile vor fi în avantajul tău, dar pierzi acest avantaj pentru un consum apropiat de cel al unei berline de clasă mare cu motor 2.0 benzină turbo atunci când epuizezi resursele bateriei.

Ți-am povestit destule despre noul E-Class în varianta 350e, așa că te invit să urmărești testul nostru. Enjoy!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.