VIDEO – MAZDA CX-5 – Jinba Ittai cu șa confortabilă

Mazda CX-5

Mi-a plăcut prima generație CX-5. Era o pată de culoare într-o lume a SUV-urilor anoste. Era strașnică la condus dar pentru asta suferea la alte capitole. Era departe de confortul ori materialele dintr-un Volkswagen Tiguan, Ford Kuga sau Honda CR-V, de exemplu. Acum roata s-a întors la 180 de grade și cred că avem cel mai bun ”all-rounder” de pe piață. Și-ți explic de ce.

Știu că designul e subiectiv dar nu ai cum să nu apreciezi cum e desenat noul CX-5. Are un design futuristo-agresiv fără să pară kitsch. Interiorul este cu două clase peste ce oferea Mazda pe acest model până acum. Sistemul de infotainment e mai rapid iar head-up display-ul e cel mai bun până la cel de pe BMW. Materialele alese și asamblarea sunt și ele de excepție în acest segment. Însă, cea mai mare schimbare vine la felul în care mașina se simte la drum. Se vede că a fost maturizată, iar dacă ești fan Mazda, schimbarea o să te șocheze. Da, nu mai este la fel de distractivă la condus. Și poate că nu e un capăt de țară. SUV-urile nu sunt decât pentru sport în off-road și nu pentru alergat pe serpentine. Cu ocazia asta au insonorizat-o mai bine.

Prețurile? Sunt în mare aceleași. Cea mai ieftină varianta ajunge la vreo 22.000 de Euro dar în loc de sistemul multimedia, primești un radio-CD cu comenzi ca-n anii 90. Așa că evit-o. Poate că prețurile îți par cam mari, dar nu uita că Mazda oferă pachete cu dotări și nu căsuțe de bifat.

Vă las cu testul nostru și aștept și părerile voastre.