Programul Rabla Plus 2018 a debutat la final de martie și aduce un bonus generos pentru cei interesați să cumpere o mașină electrică sau un hibrid plug-in. Evident, în limita fondurilor disponibile, dar programul are un buget suficient de mare pentru câteva mii de mașini electrice și hibride plug-in. Adică mai multe decât poate consuma această piață dacă ne uităm la rezultatele din anii anteriori.

În orice caz, chiar ai de unde alege în ceea ce privește mașinile electrice oferite la noi, iar asta fără să fi apărut încă pe piață Hyundai Kona în varianta electrică și noua generație a lui Nissan Leaf. Ambele anunță o autonomie impresionantă, dar încă nu le poți achiziționa, cu sau fără Rabla Plus. La fel ca până acum, nu ești obligat să casezi o mașină veche pentru a fi eligibil să iei parte la Rabla Plus. Însă poți să te bucuri de reducerea adusă de un voucher Rabla, dacă vei casa o mașină eligibilă.

Atenție la ce mașini și ce vouchere te gândești să cumperi de pe internet, pentru că riști să iei țeapă. În primul rând, nu orice mașină veche poate fi primită la Rabla, existând mai multe restricții. Prima dintre ele implică vârsta minimă a mașinii pe care vrei să o casezi, adică opt ani. Ideal ar fi ca aceasta să fie mai veche de atât și să nu fie vreun vehicul de colecție.

Nu de alta, dar dacă ai un vehicul deosebit de rar, dar n-ai bani să-l restaurezi, mai bine îl vinzi pe piața liberă în loc să-l trimiți la remat ca să devină sursă de metal pentru noua gamă de lame de ras a vreunui producător. Menționez asta pentru că au existat cazuri în trecut în care au fost casate mașini rare și deosebite, iar asta nu sa întâmplat doar pe la noi prin țară.

Evident, nu orice mașină veche este de colecție, iar excepțiile dintre acestea sunt puține. Cum ar fi o Dacia 1300 cu un anume număr de șasiu și alte asemenea. În clipul de mai jos poți să afli cât costă mașinile electrice pe care le poți cumpăra prin Rabla Plus ediția 2018 și care sunt condițiile obținerii acestei bonificații.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1

  Foarte interesant articolul ! Ma bucura faptul ca UE (Uniunea Europeana) promoveaza masinile ecologice (electrice) macar asa incercam sa “oprim poluarea asta de 98%” ,apropo de poluare cum ar fi ca toata lumea sa aiba masini electrice ? Pacat ca nu intra si TESLA in programul RABLA PLUS ! Cei 45.000 de lei oferiti de Stat presupun ca vor convinge multa lume in acizitionarea masinilor electrice ! Mult succes in continuare si asteptam urmatorul articol ! #Cavaleria #Haicuelectricile !!!

 2. 2
 3. 3
  • 4

   Salut. Uite câteva exemple: Mitsubishi Outlander PHEV, Golf și Passat GTE, Prius PHEV, BMW i3 REX, Kia Niro PHEV.
   Evident, mai sunt mai multe modele hibride plug-in pe piață.

 4. 5

  Salut. Ce ne oprește?! Nu avem infrastructura țărilor din vestul Europei și nici stații de încărcare. Lăsând salariile mici, cred că cei care au bani de X6, S-class etc, ar putea să facă un efort pentru mediu.

  • 6

   Infrastructura tinde să nu mai fie o problemă, mai ales acum că există mașini cu 400-500 km autonomie. Știu șoferi de Uber care stau la bloc și conduc o electrică și nu au probleme. Legat de cei cu X6 și S-Class, majoritatea sunt luate SH din afară, și foarte puține în comparație cu restul mașinilor. Ce încearcă să spună Seba este că ține de noi, oamenii cu capul pe umeri să facă o schimbare. Și da, știu, e foarte greu să te chinui să îți iei o electrică când vecinii tăi vin din Germania cu motoare de 3 litri pe benzină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.