Kia STINGER GT. Ca să dăm orice emoție la o parte, începem cu cifrele: 3,3 litri, 370 CP, 510NM cuplu și cutie automată în 8 trepte toate conectate la cele patru roți ale mașinii într-un sistem AWD care prioritizează roțile din spate. Nimic care să amorțească puterea, rețeta perfectă pentru o mașină incredibil de distractivă care pornește de la puțin peste 30 de mii de euro. Și nu iau în calcul discount-ul de dealer. Varianta testată de noi e 48.000 cu tot cu TVA, no discounts included.

GOD DAMN IT. Kia reușește ce puțini producători nu-și mai bat capul să facă. O mașină distractivă la condus. Puternică cu un V6 zdravăn, cu două turbine. Interiorul, nu bate spre premium. Dar chiar și așa, asta l-ar fi făcut mai scump. Ai loc suficient pentru încă doi pasageri în spate, chiar și un scaun de copil. Portbagajul, duce lejer pentru călătoriile din weekend, ba chiar și un cross-continent, așa, ca până la schi la austrieci. Sau la bulgari, cică și ei au pârtii bune.

Merită GT? Da, doar dacă nu stai în București și ai parte de drumuri dese între orașe, să te poți bucura liniștit de viraje. M-aș orienta spre 2.0, 255CP, benzină. Nu ai nevoie de mai mult. Și la cât de bine e setat și acest GT, nu-mi pun probleme că și cel de 2.0 poate fi la fel de distractiv. Bașca că e mai ușor.

E ceva ce mă atrage la Kia STINGER. Și cred că e doar senzația de puritate. E perfectă. Nu are tehnologie, nu are scaune moi și piele peste tot. E despre plăcerea de a conduce. Și asta vine de la un producător de volum care până nu demult producea mașini mai ciudate.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

    Am kia ceed de cativa ani.Minutul 22:35.La mine apare asa parbrizul daca las aerul pe prima treapta.Abia pe treapta a treia curata parbrizul in intregime.Probabil ca trebuia setat pentru o putere mai mare.Minutul 7:56-e pornit aerul ,dar nu stiu daca l-a reglat.Cred ca e butonul din dreapta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.