SUV-urile se vând bine în întreaga lume, iar Kia a prevăzut asta de prin anii ‘90. Pe atunci se lansa prima generație a lui Sportage și această marcă era ușor necunoscută în Europa, ca să nu vorbim de România. Kia a crescut într-un an cât alții în zece, iar Sportage este unul dintre motivele pentru care acest lucru s-a întâmplat în toți anii care s-au scurs. Astăzi, dacă întrebi un român de Kia, sigur a auzit de ea și e posibil să aibă un prieten care conduce una.

Design-ul este interesant și proaspăt, iar interiorul e schimbat, dacă vorbim de calitate și finisaje. Ergonomia este mai bună, iar motoarele sunt mai economice. Sportage are îmbunătățiri la toate aspectele, deci inginerii și designerii au făcut o treabă bună. Cel mai ieftin Sportage pe care îl poți cumpăra vine cu un motor pe benzină cu injecție directă, de 1.6 litri, acompaniat de tracțiune față și o cutie manuală. Are un preț de listă de 17.160 de euro cu TVA inclus.

Ce mai ieftin diesel pleacă de la  21.820 euro cu TVA inclus. Cel mai ieftin diesel cu 4×4 costă 24.520 euro, iar o variantă comparabilă cu motor pe benzină este 24.860 de euro. În cazul din urmă, este vorba despre echiparea de top, GT Line. Un exemplar în această configurație, cu 185 CP pleacă de la 26.560 de Euro. Dacă tot îți iei mașină nouă poți să faci un efort și să te bucuri de mai multe dotări pe care nu le poți adăuga ulterior. Cel mai scump Kia Sportage pornește de la 28.620 euro în România, o sumă care nu-i de neglijat, dar nici nu pare exagerată. E suficient să te uiți la competitorii săi și te convingi singur.

Impresiile noastre le găsești în video-ul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *