Hyundai i30 Fastback este o nouă variantă de caroserie în gama compactă de la Hyundai, iar producătorul din Coreea de Sud s-a gândit la mileniali atunci când a creat acest model. Practic, au încercat să îmbine mai multe caroserii într-una în încercarea de a elimina nemulțumirile care ar putea să apară atunci când îți cumperi o berlină compactă sau un hatchback compact.

Între cele două caroserii este i30 Fastback, care încearcă și să emuleze un coupe cu patru uși prin forma sa. Geamurile rămân cu ramă, pentru a reduce costurile, însă nu este un impediment acest lucru dacă ne gândim la neplăcerile pe care le-ar putea cauza sistemul respectiv în timp. Știți voi, unii închid portierele împingând geamul, iar asta este un mare nu pentru mașinile care au geamuri laterale fără ramă.

Revenind la subiectul testului nostru, Hyundai i30 Fastback pleacă de la 20.575 euro cu TVA inclus pe piața din România. Preț de listă, pentru că această marcă are o politică neobișnuită de reduceri și promoții, care ne aduce mereu într-un impas. Prețul de listă este mai mereu tăiat și clientului i se propune o reducere de dinainte de a ajunge în showroom. Nu știm cât de bună este această strategie pe termen lung, dar probabil că Hyundai nu o păstrează din încăpățânare, ci pentru că funcționează.

Exemplarul testat de noi se bucura de cel mai puternic motor din gamă, un 1.4 turbo cu injecție directă care livrează 140 CP și 242 Nm. Propulsorul este acompaniat de o transmisie automatizată cu două ambreiaje și șapte trepte. Fac o pereche plăcută împreună, dar despre asta o să îți povestesc mai multe în clipul video pe care te invit să-l urmărești mai jos.

Îți mai spun că i30 Fastback poate să atingă 203 km/h în această versiune de motorizare și că are nevoie de 9.5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Consumul mixt declarat este de 5.6 litri la sută. Dar nu este atât de mic încât să-i oprească pe cei de la Hyundai să ofere un diesel în gamă.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.