Varianta scurtă e așa: nu trebuie să bagi mașina în priză și nici să te comporți cu ea ca și cum ai căra niște ouă lăsate libere prin portbagaj. Mild Hybrid nu este altceva decât un sistem de motor electric și baterie care ajută motorul convențional să consume mai puțin combustibil dar și să trimită mai eficient puterea la roată.

În varianta cea mai simplă, motorul electric ia locul alternatorului, salvează energia într-un acumulator mai mare și o trimite înapoi la roată când șoferul accelerează, poate să țină start-stop activat mai mult timp sau poate să oprească motorul complet atunci când iei piciorul din accelerație și roțile sunt decuplate de la transmisie.

Sunt multe avantajele acestui sistem. În primul rând e foarte ușor. Adaugă la mașină doar vreo 30 până la 40 de kilograme în plus. E și mai ieftin iar în același timp chiar poate să scadă semnificativ consumul de combustibil fără să plătești mii de euro în plus pentru un Hybrid/Plug-in Hybrid. Și pentru că este mai accesibil, tot mai mulți producători vor implementa în standard acest sistem pe modelele de volum.

E doar un pas până la electrificarea pe care o așteptăm cu sufletul la gură…

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

 1. 1
 2. 2

  Servus,
  S-a strecurat o mica eroare in acest articol
  SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki) si nu Smart Hybrid Vehicle System.
  – All variants are installed with Suzuki’s unique SHVS mild hybrid system. SHVS of the IGNIS combines the integrated starter generator (ISG) and the special lithium-ion battery. Because the ISG regenerates the deceleration energy and restarts the engine after idle-stop, fuel consumption is suppressed. Plus, the engine load is reduced owing to the assist by an electric motor (up to 30 seconds), realising further fuel efficiency.

  Sursa:
  http://www.globalsuzuki.com/globalnews/2016/0121.html

  Dar astept cu drag sa vad review-uri cu noile modele Suzuki, in doi ani am aparut cateva de la Vitara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.