Și poate fi cea mai interesantă mișcare pentru Tesla de la înființarea ei. Compania lui Elon Musk e pe picioare din 2003. Niciodată nu a făcut profit. Ca să faci bani pentru dezvoltarea SRL-ului, cea mai bună oportunitate pentru un startup e să iasă la bursă. Apoi, cum Tesla e o companie cu milioane de ochi ațintiți asupra ei, acțiunile pot fluctua semnificativ de la un minut la celălalt. E un stres de care în acest moment Elon nu are nevoie.

De ce ar scoate Tesla de la bursă? Știți, Tesla e cea mai valoroasă companie auto din SUA. Și nu pentru că produce ca o fabrică de mezeluri ci pentru tehnologia spectaculoasă pe care a dezvoltat-o. Producătorilor consacrați europeni au nevoie de cel puțin 10 ani ca să vină cu ceva similar. Nu ar fi mai simplu să cumpere direct de la Tesla? Sau să cumpere Tesla? Elon Musk își dorește acces asupra acțiunilor din companie, pentru acel moment. Și pentru asta e dispus să le răscumpere peste prețul actual de pe bursă. Probabil în spate are un fond uriaș cu mult cash. Foarte mult cash. Să nu uităm că de curând Fondul Public de Investiții din Arabia Saudită a investit două miliarde de dolari în companie. Chiar dacă Elon ne vrea binele cu mașini autonome și prietenoase cu mediul, să nu uităm că și el este om. Și că vrea bani.

Acum, tweet-ul lui Musk a făcut ca acțiunile să crească semnificativ în doar câteva minute. Legea nu îți prea dă voie să ieși în public (Twitter, Facebook) și să faci declarații care pot afecta tranzacțiile pe bursă. Se poate pedepsi cu închisoare. Te las acum cu video-ul nostru unde explic mai bine mișcarea lui Elon Musk.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.