E parte propagandă. Reclame bine țintite și o nevoie acută de schimbare pentru clienții deja sătui de sedanuri, breakuri și hatchbackuri. Confort sporit, poziție înaltă la volan și o falsă impresie că este o mașină mai sigură. E o vorbă clasică printre pământeni, pornită ca un meme: îmbracă-te pentru jobul la care visezi nu pentru cel pe care-l ai. Mecanic la costum Armani? Cam așa sunt SUV-urile. Pregătit oricând s-o ia pe arătura dar ajunge parcată între două linii albe în parcarea subterană a mall-ului.

SUV-urile au pornit dintr-o nevoie. Armatele implicate în cel de-al doilea război mondial aveau nevoie de vehicule de recunoaștere rapide, cu tracțiune integrală ca să nu meargă pe drumuri. Așa am primit Willys de la părinții JEEP. Niște ani mai târziu a venit cerere și din partea publicului neimplicat prin bătălii. Apoi piele prin habitaclu, aer condiționat, cutii automate, navigație, bluetooth și toată lumea face SUV-uri acum.

Unele mai mici, altele mai mari dar au ajuns mașini dezirabile, de statut. Foarte accesibile (sub 20.000 de euro) și cu costuri de întreținere similare cu cel al compactelor ori subcompactelor.

https://youtu.be/XXVhtwER_2g

Tu ce zici? De ce își cumpără lumea SUV-uri?

You Might Also Like

One comment

 1. 1

  Eu l-am cumparat pentru:
  1. Pozitia mai inalta a banchetei din spate, fiind usor de pus copiii mici in scaun;
  2. Deschiderea larga a haionului (nu ma impac cu forma de caroserie break);
  3. Garda la sol mare (am cencedii de facut iarna iar in rest Romania inca e plina de gropi).
  4. 4×4;
  5. Pozitie inalta la volan, vizibilitate mai buna.
  6. Aspect.
  7. Cam acelasi pret cu sedanul (in cadrul aceluiasi constructor).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.