Dacia Sandero Stepway este al doilea model-vedetă de la producătorul din Mioveni. Până să apară prima generație a lui Duster, Sandero Stepway era modelul care ieșea în evidență în gama argeșeană și ridica sprâncene și printre cei care nu făceau parte din publicul tradițional al acestei mărci.

Între timp, a venit a doua generație Logan și Sandero, iar Stepway s-a maturizat și el. Apoi, a apărut un facelift în gama din care face parte Stepway, iar această mașină a devenit și mai tentantă. În mod surprinzător, Dacia nu-l vede pe Sandero Stepway drept un model separat, cum se întâmplă la alte mărci cu variantele cross ale produselor obișnuite, ci drept o variantă de echipare a lui Sandero. Noi îți putem spune că Sandero Stepway arată și se simte de parcă ar fi o mașină mai scumpă decât este. Are un singur nivel de echipare, relativ generos pentru acest producător, iar clientul alege doar culoarea, motorul și transmisia. Ultima remarcă este o noutate care a făcut marca Dacia să fie luată în seamă de și mai mulți clienți, pentru că poți să ai un Sandero, Logan, Logan MCV, sau Sandero Stepway si cu o cutie de viteze robotizată.

Am testat Dacia Sandero Stepway 1.5 dCi cu transmisia manuală robotizată Easy-R. Aceasta se comportă mai mult decât rezonabil și te ajută să obții un consum de carburant redus dacă ești blând cu pedala din dreapta. Răbdarea ta este răsplătită și cu un mers mai lin, pentru că această transmisie nu-i pentru mers la curse. E și normal să fie așa, iar Dacia are în continuare un pachet pe care ar trebui să-l vadă mai mulți oameni, pentru că ar putea economisi câteva mii de euro dacă ar face o vizită la o reprezentanță Dacia înainte să-și cumpere o mașină nouă.

Tocmai de aceea, te invit să dai un share acestui material, ca să-l vadă și prietenii tăi, iar unul dintre ei ar putea să-și ia o nouă mașină. Fabricată cu mândrie în România. Până atunci, testul nostru este mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

6 Comments

 1. 1

  Salut Marian si George! Ce recomandati intre Sandero Stepway 1.5 dci 90 CP, cutie manuala si Duster 1.5 dci 110 CP, 4×2 cutie manuala? Merita diferenta de pret de aproximativ 2500 euro? Masina va circula pe drumuri judetene, comunale, europene, nationale si pe camp.
  Multumesc.

  • 2

   Salut, Răzvan.
   Dacă iei Duster-ul nou, da. Chiar și cu Duster-ul de primă generație, te va avantaja garda la sol atunci când mergi pe câmp. Dacă mergi des pe câmp și chiar ai nevoie de asta. Altfel, te poți descurca cu un Stepway, inclusiv pe câmp, dar cu ceva mai multă atenție la denivelări.

 2. 3

  Salut Sebastian!
  Ma refer doar la masini noi. Noul Duster echiparea Comfort si Stepway facelift echiparea Prestige. Stau si ma gandesc daca se merita Duster 4×2 sau pot merge spre Logan MCV Stepway pentru mai mult spatiu decat in Sandero Stepway.

  • 4

   Cel mai bine mergi într-un showroom Dacia care le are pe toate trei expuse, te urci în fiecare, stai câte minute ai nevoie și vei ști singur răspunsul la această dilemă. Dacă nu ai nevoie neapărată de garda la sol a lui Duster și nu îți poți permite mai multe dotări pe acesta, te poți orienta la fel de bine spre un MCV Stepway sau un Sandero Stepway, în funcție de cât spațiu știi tu că ai nevoie.

 3. 5

  Salut!
  Se da Sandero Stepway EasyR 1.5 DCI – 13.000 euro si Toyota Yaris Hybrid (dar nu plug-in) 1.5 benzina-17.000 euro ( daca se va mai putea aplica pentru Rabla plus pretul efectiv de achizitie va fi echivalent cu Sandero) . Eu prefer sa cumpar Dacia in ideea ca ajut un brand romanesc, si mai multi bani se vor reintoarce in economia nationala. Ambele modele se lauda cu consumuri de combustibil oficial mixt 3.8% Sandero, respectiv 3.6% Yaris. Ambele modele au cutie “automata” fie ca e pilotata sau continuu variabila, Cu un Hybrid, poti avea niste reduceri de impozitare si eventuala taxare anuala pentru mediu, dar probabil intretinerea pentru Sandero este ceva mai ieftina decat pentru Toyota.
  Considerand pretul de achizitie similar, costul combustibilului echivalent, performate similare, ce masina ar merita pentru oras si calatorii de weekend? Oare pentru Hybrid sunt costuri mai mari de intretinere si o atentie la frig/canicula putin mai mare pentru pastrarea bateriei in stare buna?

  • 6

   Salut, Florin.
   Toyota face mașini hibride din 1997 și și-au demonstrat fiabilitatea. Nu am date precise despre costuri de întreținere, dar poți afla de la dealer cât costă o revizie de Yaris Hybrid. N-ar trebui să fie o avere, dar piesele ar putea să fie mai scumpe decât la Dacia. E și normal, nu-i produsă aici și e puțin mai complexă. Am un prieten cu mașină hibrid, un Prius ceva mai vechi, iar el este foarte încântat de mașina lui. Și prietenii mei cu Dacia sunt fericiți, dar depinde foarte mult de așteptările pe care le ai și de ce îți dorești.
   Dacă mergi în principal în oraș și ai un stil de conducere temperat, poți să scoți un consum impresionant cu Yaris-ul hibrid. Sandero Stepway ar putea fi mai avantajos la drum întins. Motorul 1.5 dCi este durabil dacă ai grijă de el si nu îți bați joc de întreținere.
   Evident, va fi extrem de dificil să te apropii de consumul declarat, îți spun asta din experiență, deci cei 3.8 sau 3.6 litri la sută nu ar trebui să fie factorul decisiv în alegerea mașinii. Desigur, va fi la fel de greu la aproape orice mașină.
   Dacă îl poți cumpăra pe Yaris Hybrid la un preț similar cu Sandero Stepway și nu ai nevoie de garda la sol ceva mai generoasă, ai putea să iei Yaris-ul. E o oră destul de târzie ca să mă apuc să caut reglementările rabla plus, dar sunt sigur că te vei interesa tu cât de curând. Așteaptă să demareze programul pentru 2018, probabil va începe în martie sau aprilie și vei afla atunci toate condițiile.
   Oricum, sunt două mașini foarte diferite. Este fix genul de situație în care trebuie să le conduci pe amândouă ca să te decizi. Neapărat să îți iei timp să stai câte 15-30 de minute în fiecare la reprezentanță și pune toate întrebările care îți trec prin cap atunci când ajungi acolo. Nu strică să-ți faci o listă înainte. Pornește de la ce m-ai întrebat mai sus și dezvoltă cu prețuri de revizii și prețuri de piese comune. O să afli răspunsurile. Dacă nu îți spune nimeni de la dealer cât costă un schimb de ulei sau un set de plăcuțe de frână sau revopsirea unei bare de protectie, mergi la alt dealer.
   Atât cutia pilotată de la Dacia, cât și e-CVT-ul lui Yaris nu sunt pentru șoferii grăbiți. Interiorul de la Toyota este superior calitativ, dar ceva mai mic pe ici, pe colo. Să compari portbagajele pe viu, cu o ruletă, să nu te sfiești să vii cu una în showroom și să măsori. În orice caz, mi-ai pus o dilemă interesantă în față. Te rog să revii cu un comentariu cu ce ți-ai cumpărat până la urmă, chiar vreau să aflu cum ai decis și de ce ai ales.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.