Salonul Auto de la New York s-a încheiat de curând, iar noi am răsfoit lista de noutăți din care am ales cinci modele pe care le considerăm interesante și pentru piața locală. Spre deosebire de Salonul Auto de la Detroit sau cel de la Los Angeles, evenimentul din New York nu aduce la fel de multe premiere mondiale. Anul acesta a venit cu câteva surprize în această direcție deoarece mai mulți constructori au ales să expună în premieră facelift-uri sau modele noi direct la Centrul Cobo din New York, în loc să le expună la evenimentele mai mari, cum este cel de la Geneva sau Detroit. Chiar și fără o listă impresionantă de premiere, evenimentul este important atât pentru piața americană, cât și pentru alte țări, inclusiv pentru noi.

Am ales, cum spuneam, cinci exponate care sunt interesante pentru ceea ce oferă pe piață, din diferite puncte de vedere. Unul dintre ele este un concept, iar altul ar putea să nu ajungă foarte rapid pe piața din România. Sună puțin ciudat, dar veți înțelege la ce mă refer odată ce vedeți clipul. Probabil cea mai interesantă premieră de la New York pentru publicul românesc este facelift-ul lui Hyundai Tucson, un model popular și la noi în țară.

Dar mai bine vă invit să urmăriți clipul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

 1. 1

  Bună. O pură curiozitate. Deși sunt șofer profesionist de mai bine de 10 ani, la asta, nu am nici un răspuns. Locuiesc în Germania, și am posibilitatea, de câteva ori pe an, să alerg puțin mai tare mașina. Acum dețin un diesel (sfântul 2.0 TDI), legat la o cutie manuală în 6 trepte din grupul VAG, iar când o alerg, asta înseamnă, un drum destul de lung (1.700 km), mai mereu la turații ridicate, din care vreo 400 km la o turație de 3000 rpm, mașina fără să dea semne de oboseală. Întrebarea mea este (deoarece la un moment dat probabil o voi schimba), ar reuși, un motor pe benzină, legat la o cutie automată, să susțină așa o solicitare? Vă mulțumesc anticipat.

  • 2

   Salut, Cosmin.
   Interesantă întrebare. Teoretic, da. Câtă vreme funcționează corect sistemul de răcire și ai și radiator de ulei, temperaturile ar trebui să stea sub control chiar și la solicitările descrise de tine. În cel mai rău caz, s-ar putea să fii nevoit să o lași mai moale câteva minute, a se citi o viteză mai modestă, ca să își revină uleiul din motor și din transmisie la temperaturi mai rezonabile, iar apoi poți continua să conduci în stilul descris. Oricum, depinde de mulți factori, dacă spui că stai la 3000 rpm în treapta a șasea cu un 2.0 TDI, adică nu la turația maximă a motorului și viteza maximă constructivă a mașinii, presupun că ai face același lucru și cu motorul alimentat cu benzină, deci probabil nu s-ar pune problema supraîncălzirii. Dar, din nou, depinde de foarte multe aspecte.
   În principiu, dacă ai grijă de mașina cea nouă la fel cum ai de aceasta, ar trebui să fii în regulă. Practic, depinde.
   Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.