Anul acesta nu a fost anul nostru, cel al pasionaților de simulatoare auto. Dar… asta-i un semn bun, căci în 2019 o să avem de cheltuit. Simulatoarele auto sunt un gen de joc aparte. Nișat și cu o comunitate ca o haită de lupi și jucători unul și unul, mai ales că printre ei se ascund și piloți cu experiență. Aceste ”jocuri”, ghilimelele sunt ușor forțate, sunt folosite de piloți pentru antrenament sau pentru a testa anumite setări pentru circuit. Multe echipe folosesc versiuni modificate de rFactor sau Assetto Corsa Pro pentru autoturismele de competiție. Să mergi cu o mașină pe circuit e extrem de costisitor. Ai nevoie de zeci de mecanici și ingineri, tone de combustibil și zeci de anvelope. Iar dacă vrei să experimentezi ceva nou la mașină, simulatorul este locul în care poți face asta cu costuri aproape zero. Iar eu? Până să ajung să-mi trăiesc visul în propria mașină de curse, am jucat mii de ore Live For Speed.

Partea bună e că o parte din aceste jocuri ajung și la noi, cei pasionați de viteză. Dacă vrei să slăbești de-acasă, lasă gimnastica. Bun cât un exercițiu cardio de 3 ore e Dirt Rally. Oprește toate asistențele și dă-i bătaie. În trei luni o să fii fit. Și câteodată e frustrant de greu. Orice greșeală e penalizată instant. Și pierzi bani virtuali dacă dai restart. Acum încerc să termin din nou modul carieră fără să dau restart și să termin campion la toate clasele. Provocarea merge bine doar că următorul popas e în lumea mașinilor de grupa B. Altfel, jocul transpune fantastic lumea reală. Condusul pe zăpadă este așa cum l-am trăit și-n Finlanda. Atât de bun este. Cu riscul de a nu face daună totală o mașină de 150.000 de euro, în rest e 1:1. Peste doar 3 luni o să vedem și a doua iterație a seriei. Dirt Rally 2.0 construiește peste lumea perfectibilă din 1, la care adaugă posibilitatea să-ți alegi anvelopele. Traseul se schimbă cu fiecare mașină care trece iar asta o să se simtă pe macadam sau pe zăpadă. Dacă pleci ultimul e cam nasol.

Următorul pe listă e Assetto Corsa Competizione, copia virtuală a seriei de anduranță Blancpain. Jocul se concentrează doar pe partea de multiplayer online dar sper din tot sufletul ca sistemul de rating online să funcționeze. Și aici mă refer la un sistem de rating care să recompenseze piloții atenți și să-i deosebească cumva de Paștorii Maldonado.

Te las acum cu materialul complet cu simulatoare și cu imagini proaspete despre aparițiile bombă despre care Codrin nu o să vorbească pentru că e încă prins cu Assassin’s Creed.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.