Audi Q8 arată superb chiar și-n forma asta de struțo-camilă. Uită de toată eleganța mărcii și-ți dai seama imediat că nu se adresează oamenilor de afaceri cuminți. Ci mai degrabă tinerilor care au alte aspirații. Spre binele celor de la Audi, sper că au venit cu mașina asta la timp.

Vedeți voi, X6 are deja 11 ani și e acum la a doua generație. Și pentru o mașină care costă peste 70-80.000 de euro, 40.000 de exemplare sunt vândute în fiecare an. GLE Coupe are și el deja 3 ani în această nișă. Așadar, cu ce vine Q8 diferit?

Este iarăși același compromis între sportivitate și confort. Nu bate X6-le pe drumurile virajate și nici nu poți să-l compari cu GLE Coupe. E o mașină corectă din toate punctele de vedere, nu surprinde dar nici nu dezamăgește. Suspensia pneumatică ține caroseria cât mai la orizontală dar tot o să dai peste o subvirare din cauza greutății, ceea ce nu simți la X6. Ce-i drept, mașina e setată destul de safe pentru acest aspect.

Interiorul? Audi a pus tot ce are mai bun la acest capitol. Multe ecrane, butoane puține și comenzile așezate ergonomic. Chiar dacă ecranul a înlocuit și zona de control a climei din habitaclu, nu pot să nu laud feedback-ul haptic, mica vibrație din ecran, atunci când apeși pe vreun buton.

Ador cum arată mașina din spate. Banda de led care unește stopurile, funcțională apropo, este fermecătoare. E o plăcere să-ncui și să descui mașina. Iar plasticul negru de sub bandă e un omagiu adus celebrului Quattro. La fel și aripile de pe spate.

Te las acum cu testul nostru complet, aici:

 

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.