Putem să numărăm pe degetele de la o mână toate modelele Audi pe care le-am condus până acum. Am fost alienați de modele lor dar fără să fie vina noastră. Și e păcat că mașini rele nu fac. Dar, mulțumită celor de la Leasing Automobile am pus mâna pentru o săptămână pe un A6 Competition. Genul de mașină în care mi-l imaginez pe celebrul actor Jason Statham. Și genul de mașină în care eu m-aș vedea la volan, traversând țara în lung și lat de la o etapă la alta din CNVC. E compromisul perfect între mașină confortabilă dar și cu niște apucături de BMW.

Am condus 9 ore, după alte 10 de muncă, ca să ajung din București la Reșița pentru etapa de acolo. Nu am simțit deloc oboseala, iar motorul diesel de 3.0 litri, V6, turbo e doar o unealtă de teleportat din 50 în 50 de metri. Cuplul e fantastic, cutia funcționează ireproșabil și treci prin cele toate 8 trepte fără să simți ceva.

În același stil funcționează și suspensia pneumatică. Absoarbe fără ca tu să simți orice denivelare, groapă sau orice mai încape pe sub mașină. Singurul reproș, de fapt sunt două, pe care-l am pentru mașină e că direcția e fadă, pentru cât de mare e mașină. Și dacă tot vorbim de elefanți, Audi A6, cu echiparea Competition și motorul de 3litri, cântărește 2 tone. Imaginează-ți doar prin ce efort trec anvelopele când vrei să faci pe pilotul pe drumurile noastre naționale.

Până la urmă e o mașină făcută să înghită kilometri de autostradă. Acolo, în țara unde nu există limită de viteză. Abia de la 180 de kilometri încolo simți că se dezmorțește. Prețul ei pe site-ul celor de la Leasing Automobile e de 33.000 EUR + TVA.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Salut. Ar fi super interesant , parerea mea , sa vorbiti mai mult de cutiile automate ale masinilor pe care le testati. Pt ca explicati lucrurile in mod natural si pe intelesul tuturor. De exemplu am auzit la voi intr-un test cu un Audi de o cutie tiptronic , am inteles doar ca e diferita de DSG si Stronic , dar in ce fel diferita ? La fel si cutiile cu ambreiaje uscate si cele cu ambreiaje umede. Numai bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.