AdBlue este o soluție din ce în ce mai întâlnită în stațiile de realimentare cu carburant. Evident, este acolo pentru un motiv, anume că este necesară pentru un număr mult mai mare de vehicule. Toate acele vehicule au motoare diesel, iar doar cele care sunt echipate cu un sistem SCR, adică Selective Catalytic Reduction cu injecție de AdBlue, au nevoie de această soluție.

Toate mașinile care au injecție de AdBlue vor necesita reumplerea ocazională a rezervorului dedicat pentru această soluție. Din fericire, nu trebuie să faci asta de fiecare dată atunci când realimentezi cu carburant. Mai mult decât atât, mașina va avea un indicator în bord care te va avertiza din timp de această necesitate, deci nu ar trebui să fie o surpriză nevoia de AdBlue.

Alimentarea unui vehicul cu această soluție este relativ simplă. Trebuie doar să găsești rezervorul dedicat, să desfiletezi capacul și să torni cu grijă folosind o pâlnie curată. Unii producători oferă soluții AdBlue cu tot cu o pâlnie specială, care se înfiletează pe rezervorul dedicat și nu îți permite să verși nici măcar o picătură de soluție. Dacă îl cumperi la o canistră mai mare, vei fi nevoit să folosești o pâlnie și să alimentezi cu grijă, pentru că nu vrei ca soluția aceasta să ajungă pe metalele mașinii tale.

AdBlue nu este coroziv și nici toxic, însă poate să lase pete și nu îți face bine dacă îți atinge pielea. Așadar, trebuie procedat cu multă atenție și nu strică să te ajute un prieten care să țină pâlnia sau bidonul de AdBlue atunci când alimentezi, mai ales dacă gura de realimentare a rezervorului de AdBlue este într-o poziție dificil de accesat. Avem cu toții exercițiu în acest domeniu de la alimentarea cu lichid de parbriz dintr-un bidon de cinci litri, deci știți sigur la ce mă refer când spun că trebuie doar puțină atenție și răbdare atunci când torni.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.