Hibridul e calea de mijloc până când o să avem motoare electrice, numește-o chiar perioadă de tranziție. E valabil și pentru BMW 530e. Mai sunt doar foarte puțini producători care nu au un hibrid în portofoliu. Dar și aici, în această ecuație a hibridelor există mai multe rezultate. Unele dau cu virgulă. Vedeți voi, anumite combinații de caroserii cu două motoare (combustie internă și electric) sunt făcute ca-n anumite state, oamenii cu foarte mulți bani să nu plătească taxe de înmatriculare și cele anuale, gen impozite. Pot fi și eficiente în anumite situații și doar dacă îți asumi că poți să mergi calm și calculat cu o mașină care costă mai bine de 70.000 de euro.

Și poate că vrei să fi și împotriva mașinilor diesel și îți dorești să salvezi copacii. 530e poate fi foarte economic dacă îl conduci băbește. Încarc-o la priză peste noapte și mergi cu consum zero până la muncă. Studiile arată că naveta medie înseamnă cam 50 de kilometri pe zi, asta la nivel european. În țara noastră pun pariu că e ceva mai mic. Iar la 30 de kilometri autonomie reală cu 530e, poți să mergi liniștit cu trei lei pe zi.

Motorul pe benzină, de doi litri, poate fi folosit la adevărata lui valoare la drum lung, cu posibilitatea să încarce acumulatorii din mers pe care-i poți descărca apoi prin localități sau când mergi bară la bară. Altfel, motorul electric are avantajul că-ți poate da cuplul instant și poate fi folosit la plecarea de pe loc, ca la la viteză constantă să meargă doar cel pe benzină.

Dar mai bine înțelegi din testul nostru cu mașina oferită de Leasing Automobile.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.