96 de morți în accidente rutiere la 1 milion de locuitori. E dublul mediei Europene. Vreo 5-6 români mor în fiecare zi… Și ce e de făcut? În primul rând trebuie să ne uităm la motivele pentru care se moare pe capete.

1. Pietoni care traversează neregulamentar. Marcaje proaste ori lipsa lor, sau treceri neiluminate. Aici e simplu, cei responsabili de drumuri au tehnologiile necesare care să repare aceste probleme. Și aici aș mai bifa și educație. S-o iei devreme cu cursuri pentru elevi. Și amenzi mari de tot pentru cei care traversează ilegal ori pentru șoferii care nu acordă prioritate la trecerile de pietoni.

2. Viteza excesivă. Și 10km/h înseamnă vreo 2 metri în plus, ca distanță, la o frânare de urgență. Și poate să facă diferența dintre un accident evitat la mustață ori unul cu victimă.

Iarăși, aici mă uit la Poliția Rutieră. Ne trebuie camere pe drumuri, radare fixe și mai multe mobile. Nu vreau să fiu eu ăla care e împotriva vitezei (am participat cu succes în Campionatul Național de Viteză în Coastă), dar nu vreau să-mi pierd și mai mulți prieteni pe drumurile noastre, nu vreau să stau cu teamă când plec la drum cu familia. Și nu pleca la drum cu ideea că mie nu mi se poate întâmpla, căci Murphy nu e de acord.

https://www.youtube.com/watch?v=2uuKFd2Ctm0

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Atata timp cat ai nostri tin cont ca ai numar din alta localitate si ei vorbesc la telefon in loc sa fie atent la trafic, semafor si verde fiind asteapta sa se faca galben pentru a pleca, iar oile al urmeaza gramada chiar daca semaforul sa facut rosu, iar tu care pleci normal de la semafor esti de vina ca vrei sa treci si nu lai lasat si pe vasile sa yreaca. Mai avem mult pana acolo. Iar daca ‘Militia’ ar fi mai peste tot nu doar ca sa dirijeze circulatia, caci nici acolo soferii nu prea respecta indicatiile, ci sa mai dea si niste amenzi cred ca ………. dar nici asa caci traim in Romania si totul este posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.