Ce au în comun Hyundai Tucson și Ovidiu Țifui? Pompele. Bine, Tucsonul are de apă, ulei și motorină, Ovidiu are pompe de căldură pentru casă. Am zis să aducem un pic de varietate testelor auto. Așadar, iată-l pe legendarul Țifui de la Pompe de Căldură, care apropo, are 1.85m. Deci, nici prea multă varietate, că strică.

Revenind la mașini, bucățica din imagini este un Hyundai Tucson, din 2016. A trăit mai mult prin Germania dar și-a găsit de curând un nou proprietar pe meleagurile noastre. Configurația clasică de 2,0 litri, diesel, 184 de cai putere împărțiți inegal între cele două punți  E mai degrabă pentru siguranță la drum lung decât un sistem de off-road.

Surprins sunt de faptul că aceste mașini nu doar că se păstrează în formă foarte bună chiar și după 100.000 de kilometri, dar se țin bine și la preț, în sensul că devalorizarea nu se mai întâmplă chiar așa de repede. Un motiv e că Hyundai/Kia se prezintă altfel printre pământeni dar și pentru că ai foarte mari șanse să mai prinzi un automobil încă aflat în garanție.

La 100.000 de kilometri, motorul abia s-a dezmorțit. Cutia nu aduce cea mai nouă tehnologie de pe piață dar e fiabilă, schimbă fără să smucească dar uneori parcă lucrează cu un pas în urmă. Dar, mai multe îți povestesc George Buhnici și Ovidiu Țifui care au povestit despre acest Tucson.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.