Video | Prețul corect – Echitația și diamantele

Astăzi vă povestesc despre unul dintre cele mai frumoase sporturi care ne apropie de natură: hipismul, cunoscut şi drept echitaţie. În partea a doua, vorbim despre ceva provenit tot din natură care, la fel ca și în cazul cailor, cu puțină șlefuire și muncă multă se transformă dintr-o bucată de carbon pur și deloc atractiv într-o bijuterie superbă și scumpă. Foarte scumpă.

Echitația, despre care Sir Winston Churchill spunea că “Este ceva despre exteriorul unui cal, care este bun pentru interiorul unui om”, are o istorie de aproape două secole la noi în țară. Cândva apanajul exclusiv al nobilimii, hipismul a ajuns acum să fie un sport practicat de mii de români, motiv pentru care au apărut foarte multe centre de echitație unde pasionații îşi pot trăi pasiunea, iar curioșii o pot descoperi. Chiar și bucureștenii au la dispoziție un astfel de centru la doar câțiva kilometri de centrul aglomerat al Capitalei. Este o alternativă excelentă pentru o zi de weekend în care vrei să faci și altceva decât să ieși la o terasă ori la o plimbare prin parc. Ca mai toate centrele de acest fel, el oferă lecții de echitație pentru cei care vor să descopere acest sport nobil, plimbări, închiriere echipamente, dar și posibilitatea de a-ți caza calul în cele mai bune condiții. Și uite că am ajuns tropa-tropa la tema discuției noastre: cât te-ar costa această pasiune. Care sunt prețurile cailor, în funcție de performanțe, care sunt costurile pentru cazare și întreținere, dar și ce mai implică.

Și, așa cum spuneam, în partea a doua ne ocupăm de diamante. Pietrele acelea prețioase care fură inimile femeilor și care, când sunt extrase din pământ, numai prețios nu arată. Pietrele alea care sunt de fapt carbon pur și care de ceva timp pot fi create în laborator. De când au fost descoperite, cam de prin anul 800 înainte de Hristos, aceste pietre prețioase au fascinat femeile prin frumusețea lor, pe savanți prin caracteristicile unice, iar pe ingineri cu duritatea lor. Unul dintre cele mai celebre diamante este Star of Sierra Leone, care a fost descoperit în anul 1972 și care are nu mai puțin de 969 de carate. Nestemata este unul dintre cele mai mari 20 de diamante ce au fost descoperite vreodată pe Terra. Lăsăm raritățile de-o parte și ne ocupăm de cele care ajung să fie purtate de femei pe inele sau cercei, ori de rapperii americani pe lanțuri sau pe dinți.