Această ediţie oficializează ceea ce probabil deja bănuiai, şi anume că am dat în mintea copiilor de-a binelea. Şi ca dovadă supremă a infantilismului meu acut am să îți prezint povestea Companiei Walt Disney, sau pe scurt, Disney. Orice om care a fost cândva copil sau care a rămas copil a auzit de Disney. E cel mai iubit nume din universul copilăriei, cred că şi în Coreea de Nord. Odată ce auzi numele ”Disney”, pe loc îţi vine în minte cel puțin un personaj animat. Ai de unde alege, pentru că sunt zeci create sub tutela companiei.

Întemeietorul companiei, pe numele său Walter Elias Disney, a pus bazele primului său desen animat în anul 1923. Afacerile i-au cam dat chix în primă fază dar, cum zice şi vorba, din greşeală în greşeală, spre victoria finală. Şi victoria sa finală asupra anonimatului s-a intitulat Mickey Mouse. Inițial, numele iubitului şoricel era Mortimer Mouse, dar zi şi tu, ăsta-i nume pentru şoareci de bibliotecă. Abia pe la a zecea sa aniversare Mickey Mouse a devenit cel pe care-l ştim acum. Iar celebritatea l-a transformat repejor într-un fenomen internațional. Ca şi pe creatorii săi, de altfel. Producţiile Disney veneau buluc pe ecrane, oamenii se adunau buluc să le vadă şi nominalizările la Oscar se îngrămădeau şi ele.

Dacă te interesează întreaga poveste a mărcii Disney, ți-am pregătit mai jos un clip cu detalii de culise despre viaţa simpaticelor personaje şi din vieţile celor care le-au creat.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.