Primăria ne tot promite piste de biciclete. Cred că avem doi ani de promisiuni în cont, dar zero kilometri noi de pistă de biciclete. Din contră, am ajuns să avem atât de puține în București încât le poți număra pe degetele de la o singură mână.

Situația este tristă pentru un oraș european, ca să nu mai vorbim despre o capitală din Uniunea Europeană. Practic, este o provocare să mergi pe bicicletă în oraș. Din cele peste 40 de piste pentru bicicliști inaugurate cu mare fast acum câțiva ani, am rămas doar cu patru pe care poți circula în legalitate. Altfel, trebuie să circuli pe șosea dacă vrei să fii în legalitate…dar cu bicicleta. Din păcate, pădurea bicicliștilor are și ea uscăturile sale, manifestate prin comportament iresponsabil în trafic.

Practic, șoferii ajung să fie frustrați atunci când văd că unii bicicliști încalcă regulile de circulație cu nonșalanță, în timp ce alți bicicliști ajung să fie frustrați pentru că sunt ignorați în trafic de șoferi. Fiecare categorie ajunge să urască membrii celeilalte tagme, la fel cum se întâmplă adesea la noi, iar progresul ne ocolește cu succes.

Spun progres pentru că este normal să poți să mergi cu bicicleta printr-o capitală europeană și să nu te temi pentru viața ta. Până atunci, uite lista pistelor de bicicliști care ne-au mai rămas în București.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Si eu sunt biciclist si ma enerveaza ceilalti biciclisti care nu respecta regulile. Parcurg in medie 30 de km pe zi prin oras si pot sa spun ca am trait destule, dar merg in continuare pt ca mi se pare cel mai rapid mijloc de deplasare prin oras. Ca fapt divers pt amatorii de mers cu masina sa stiti ca timpul petrecut in trafic cu bicicleta in Bucuresti este mult mai mic decat cel petrecut cu masina, indiferent de unde si pana unde mergi. Va garantez eu si va si demonstrez :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.