Ai primit și tu de mii de ori aceeași întrebare când erai mic: Tu ce vrei să te faci când vei fi mare? Cu siguranță pe lista scurtă a opțiunilor se regăsea și cea de aviator. Nu degeaba era populară poezia avion cu motor, ia-mă și pe mine în zbor să mă fac aviator!

Ei bine, dacă în copilărie acest vis era antrenat pur și simplu de curiozitate și de dorința de-a face ceva unic, odată ajuns adult perspectiva se schimbă. Te gândești în primul rând la avantajele financiare, la posibilități, iar mai apoi iei în calcul și posibilitatea de-a face ceva ce-ți place.

Așa că, fără alte introduceri, de astăzi, la “Prețul Corect”, o să avem și un ghid de meserii pe lângă deja consacratul de călătorii și emigrări. Mai precis, o să vorbim despre cât te costă să devii… ce-ți doreai tu, când erai mic. Și pentru că mi-a venit în minte acel cântecel, începem cu meseria de pilot de linie. Pentru că, sunt sigur că știi deja, au salarii bune. Chiar foarte bune.

În România de exemplu, pilotul comandant are un salariu minim anual de peste 100.000 de euro. Asta la operatorii de top. Însă, nici piloții angajați la companiile low cost nu au salarii de neglijat. Însă, până să te gândești ce ai face cu primii bani din leafă, stai pe-aproape să vezi ce cheltuieli implică școala, taxele, licențele și așa mai departe.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

 

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.