În episodul de astăzi răspunsul la întrebarea Tu ce vrei să te faci când vei fi mare? Este… marinar. Nu știu câți dintre voi aveau acest vis, însă cu siguranță este o meserie frumoase, palpitantă și care merită atenția noastră. Așadar, fără alte introduceri astăzi aflăm împreună cât te costă să fii mariar. Fie că alegi marina militară, comercială, cea științifică și de pescuit ori flota turistică, îți poți îndeplini visul în România la trei instituţii de învăţământ. Dintre acestea una este privată și față de alternativele de la Stat care necesită patru ani de studiu, aici îți iei licența după 20 de luni de studiu.

Când vine vorba de costuri, dacă ne raportăm la cele necesare pentru a deveni pilot de linie, acestea par foarte mici. Însă, în raport cu alte universități de la noi din țară, costurile sunt ceva mai mari. Ce-i drept și condițiile de învățare, practica și cunoștințele pe care le acumulezi sunt mult diferite față de o unitate de învățământ obișnuită. Evident, poți alege viitorul fie în civil fie în uniformă, iar academia oferă cursuri de inginerie marină și navigație, arhitectură navală, inginerie electrică… și așa mai departe.

Salariile sunt destul de bune. Încep de pe la  200 – 300 de euro pentru un cadet, adică un practicant, iar salariul lunar al unui ofițer pornește de la 2000 – 3000 de euro. Pe de altă parte, în funcție de grad, de companie și de tipul navei, un comandat poate ajunge să câștige până la 12.000 euro pe lună. Contractele de muncă diferă în funcție de domeniul de activitate, la fel și perioadele de lucru.

Pe lista dezavantajelor aș trece timpul petrecut departe de familie, rutina, riscurile și stresul. Însă, cei mai mulți marinari se întorc fericiți acasă, cu salariul aproape întreg. Fără alte introduceri, vânt la pupă!

You Might Also Like

2 Comments

  1. 1

    Am apreciat articolul desi cred ca este foarte important sa va documentati mult mai bine inainte de a publica acest gen de informatii.De exemplu ati omis cu desavarsire un cost destul de insemnat( absolut obligatoriu pentru tot personalul navigant ) cel al cursurilor IMO. Pentru un ofiter punte sar bine de 2500 Euro si-ar mai fi si alte costuri pentru examinarile medicale, etc. Insa inainte de costuri exista ceva mult mai important si anume capacitatea fizica de a efectua aceasta meserie. Cunosc personal zeci de persoane ( desi sunt mult mai multe ) care dupa ce au trecut prin scolile de marina si au reusit sa se ambarce ( ceea ce este extrem de dificil in ziua de azi, oferta de personal navigant fiind cu foarte mult peste cerere ) au renuntat la absolut tot datorita ” raului de mare”. Concluzie: foarte multi isi doresc doar veniturile din aceasta meserie , mult mai putini sunt aceea care ajung sa le si placa ceea ce fac. Succes si mult mai multa atentie la o informatie corecta si completa.

    • 2

      Salut! De fiecare dată de informăm cât mai bine cu putință și chiar apelăm direct la sursă pentru informații în plus. Însă, chiar și așa, uneori mai scapă unele lucruri. În plus, multe informții nu sunt “la vedere”. Mulțumim. Toate cele bune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.