Astăzi abordăm în sfârșit un subiect foarte drag mie. Jucăriile copilăriei – LEGO. Nu știu tu, dar eu am fost pur și simplu fascinat de aceste jucării pe cât de simple luate separat, pe atât de complexe puse împreună. Îmi aduc aminte cu mare plăcere de fiecare dată când mergeam la singurul magazin de la mine din oraș care aducea astfel de seturi și mi-l puteam alege pe cel care doream să-mi completeze colecția.

A urmat apoi seria Bionicle cu personaje bazate pe mitologia polineziană, cu eroi protectori, înțelepi Turaga, ființe normale și personaje identificate după culoare și prefix. Preferatele mele erau cele roșii, aparținând focului și cele negre pământului. Pe lângă faptul că erau ceva mai complexe, la fel ca toate jucăriile din seria LEGO și acestea puteau fi combinate după bunul plac.

Și după această incursiune în timp, zic să trecem la ce ne interesează de fapt. Cât îi costă pe cei de la LEGO să producă o cărămidă? Grupul care a sărit, probabil de 50 de miliarde de piese produse anual, care conține în jur de 11.000 de seturi și care face și filme de acțiune are cu siguranță un mod foarte eficient de a face lucrurile. Am dezbătut în cadrul rubricii o mulțime de produse și servicii, dar dintre toate de până acum LEGO are cele mai mare șanse să producă la prețuri infime. Gândește-te doar că un set cât se pote de simplu cu un personaj și câteva piese costă de la 25 de lei în sus. Unde mai pui că vorbim despre materiale simple care nu necesită producție și asamblare complexe.

Așa că, fără alte introduceri, hai să vedem cât costă o cărămidă LEGO:

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.