A venit momentul să îmi îndrept atenția către cel mai popular super-erou din toate timpurile. Milionarul filantrop, expert în nu mai puțin de 127 stiluri de arte marțiale. Fără alte prezentări, vorbim despre “Cavalerul Negru”. Batman. Autorul de benzi desenate Bob Kane și colaboratorul său, Bill Finger, au conceput și dezvoltat celebrul personaj, cu 80 de ani în urmă.

Batman poartă mască, mănuși şi o pelerină inspirată după dispozitivele de zbor schițate de Leonardo Da Vinci. Numele real al personajului vine de la doi războinici veritabili. Robert Bruce, care a luptat pentru independenţa scoţienilor în secolul XIV, şi militarul american Anthony Wayne –  participant la Războiul de Independenţă al Statelor Unite ale Americii. Maestru al artelor marţiale, al intimidării, al furişatului şi al evadării, dar și detectiv excepţional, Batman nu se laudă cu super-puteri, precum confrații din gașca DC Comics. În schimb, e bogat și influent. Fac pariu că el achită nota în team-building!

Omul-Liliac vine la pachet cu un ansamblu de gadgeturi care mai de care mai complexe, dar și o sumedenie de vehicule: Bat-mobil, Bat-bicicletă, Bat-avion și așa mai departe. Eh, și dacă tot vorbim despre costuri uriașe, m-am gândit să facem un mic inventar contabil. Am adunat, am calculat, am aproximat și avem cifre! Cheltuielile domnului Wayne cu el însuși cu tot valorează nu mai puțin de 700.000.000 de milioane de dolari. Asta, clar, fără extravaganțele caracteristice oricărui milionar excentric – gen concert Beyonce de ziua lui.

În partea a doua vorbim despre iPad.  Apărut în 2010, ca răspuns la nevoia unui device plasat între smartphone și netbook, iPad a fost primit cu mare entuziasm. Bula s-a tot umflat și astfel toți marii producători de smartphone-uri și nu numai au venit cu propriile variante. Ca mai apoi să apară reversul medaliei, adică tabletele să își piardă din popularitate, în ultimii ani. Chiar și așa, curios din fire cum sunt, m-am gândit să caut și să aflu cât îi costă pe cei de la Apple să producă un exemplar. Suntem, așadar, plini de cifre. Mai ceva ca Laurențiu Duță la lansare! (Glumă pentru publicul 35+)

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Adooor povestileee #Cavalerilor de la #Cavaleria ! In seara aceasta un #Cavaler de pe taramul #Cavaleria vorbeste despre un alt #Cavaler care are muuulti baniii, bine zis “GATA CU VISAREA”, Si de la #Batman ajungem la #iPad careee costa si el.. !
    Eu va doresc o seara placuta, siiii NUMAI BINE !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.