Episodul acesta ne lăsăm duși de val în lumea consolelor și a jocurilor video. O să iau la bani mărunți compania japoneză Nintendo, una dintre cele mai mari firme producătoare de jocuri video din lume.

Întreaga companie are origini extrem de modeste. Totul a luat naștere în anul 1889 pe când Fusajiro Yamauchi a început să vândă cărți de joc. Mare i-a fost surpriza când și-a dat seama că nu mai poate face față cererilor, așa că s-a văzut nevoit să facă următorul pas, adică, să își angajeze oameni. Totul a mers din ce în ce mai bine. Ba chiar, din dorința de a pune monopol pe mai multe domenii, compania Nintendo a avut la un moment dat în grijă o firmă de taxi, un lanț de magazine alimentare, ba chiar și câteva hoteluri. Toate s-au dovedit în scurt timp a fi niște investinții pierdute. Un motiv în plus să se lase de prostii și să se ocupe serios de jocurile ce aveau să îi aducă mai apoi renumele mondial.

Tehnologiile folosite au avansat extrem de mult. La fel și jocurile create de aceștia. Dacă ești curios să afli întreaga poveste, te invit să urmărești materialul de mai jos.

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.