Zilele trecute, alături de colegul meu Codrin, am fost la Marathon. Nu, nu am alergat și nici nu am participat la vreun concurs care să implice sportul. Nu de alta, dar niciunul dintre noi nu este prieten foarte bun cu mișcarea. „Marathon” este o competiție de mixologie organizată de Pernod Ricard România dedicată barmanilor români structurată în șase etape. Fiecare dintre acestea a avut ca temă un anumit brand de băuturi spirtoase și s-a desfășurat în câte un oraș din România. Pe parcursul celor aproape nouă luni de concurs, barmanii înscriși au avut de preparat băuturi pe bază de vodka – Absolut, rom – Havana Club, tequila – Olmeca Altos, whiskey – Jameson și gin – Beefeater.

Avantajul când ai o asemenea varietate de produse din diferite colțuri ale lumii? Pe lângă posibilitatea de-a se juca cu specificul zonei de unde provine băutura, cu gastronomia și istoria, câștigătorii primului loc vor beneficia de o experiență de brand completă, aceasta însemnând un training în orașul de proveniență al brand-ului implicat în finala pe care au câștigat-o. Revenind la ultima epată a concursului „Marathon”, care s-a desfășurat la București zilele trecute, a avut drept temă tequilla Olmeca Altos. Așadar, câștigătorul se va bucura de Mexic. În schimb, cel care a acumulat cele mai multe puncte de-a lungul celor șase etape se va bucura de o experiență la festivalul Tales of Cocktails organizat în orașul New Orleans din Statele Unite ale Americii, ediția 2019. Marele câștigător al etapei de la București este Silviu Bălășescu, iar marele câștigător Marathon este Ciprian Ștefan.

Pentru că am avut și noi ocazia să trecem pe acolo îți arătăm și ție cum este la o competiție de mixologie. Pentru că, ce să vezi, contrat a ceea ce ai crede, un concurs de genul acesta nu înseamnă doar să amesteci trei ingrediente și să pui o umbreluță. Industria asta a evoluat mult, s-a schimbat și este mai complexă ca niciodată. Ce vorbești domne’! Chimie curată!

Abonează-te la Cavaleria.ro pe Youtube

You Might Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.